LAGAMI, Spring/Summer 2022

Senzualnost, ženstvenost, profinjenost, elegancija, udobnost samo su neke od reči koje karakterišu novi Lagami za proleće/leto 2022.

SPRING SUMMER COLLECTION

Kolekcija paralelno živi tri priče baš kako žive svoj dan i one koje nose Lagami.

Udobno jutro koje vodi dalje kroz dan inspirisano je mediteranom, mirisima četinara i zvucima talasa. Zalazi u klasične i retro momente sa dezenom mornarskih štrafti na majicama. One su omaž Pikasu, Brižit Bardo, Vorholu i Gotjeu. Prepoznatljiv dezen obogaćen je slikama starog Holivuda pa nas sa tih majica gledaju Greta Garbo, Marlen Ditrih i Rudolf Valentino. Savršen par ovoj majici su princez suknje od pamučnog satena, prepoznatljive Lagami begi pantalone i šorc retro kroja beli ili na štraftice. Majice kao deo ove kolekcije su komad koji je unisex i daje mogućnost svakoj Lagami dami da i njena jača polovina bude deo priče. Ovo je ujedno i početak kreativne saradnje sa FunFun dizajnom i kreativnim kolažima iza kojih stoji Srđan Šveljo.

Ono što kolekciju čini posebnom jeste osećaj slobode pri nošenju, kombinovanju ali i jedinstven kosmopolitski duh dok živite svoj dan u ovim komadima.

Ostati šik tokom dana je ono što Lagami poručuje drugim delom kolekcije koji odiše zemljanim bojama, pastelom, prirodom. Komadi od svile i viskoze žive Vaš dan sa Vama, savršeno prate svaki vaš korak i zahvaljujući njima taj osećaj profinjenosti i elegancije ne napušta Vas ceo dan. Suknje na preklop, haljine golih leđa, duge sleep haljine, pantalone širokih nogavica, svilene košulje nisu samo ovosezonski trend već komadi kojima se iznova vraćate i dajete im novi život uvodeći ih u vaše svakodnevne priče.

Lagami priča baš tu priču, mimo nametnutog trenda a uvek u trendu.

Nude, bež, crna, bela su sinonim za senzualno i sexy, ove boje čine Lagami večernji deo kolekcije. Tanani i prozirni svileni organdin ne samo da otkriva kožu već i naglašava ono što je ponekad skriveno modom a to je ta ženstvenost koju imaju žene koje nose naš brend. 

Nova kolekcija nosi prepoznatljiv Lagami znak kao što su asimetrija, minimalizam, udobnost, kvalitet, pristupačnost ali i potpuna sloboda pri nošenju i kombinovanju. Sve ono na čemu dizajnerka Lana Prosenica radi u poslednjih 9 godina.